2020-05-29

MİLLİ MÜCADELENİN 101. YILINDA AKADEMİSYEN-SANATÇILAR SANAL SERGİSİ

İzleme Adresi: http://imagine.nku.edu.tr/

Youtube:  https://youtu.be/CHusPhmrjuc

Akademisyen-sanatçılarla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile milli egemenliğimizin 101. yılını kutluyoruz.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümü, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde milletle el ele verilen mücadelenin yıl dönümünde “MİLLİ MÜCADELE’NİN 101. YILINDA AKADEMİSYEN-SANATÇILAR” başlıklı uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatçıların özgün çalışmalarının bulunduğu uluslararası davetli sergiye; yurtiçinden 113, yurt dışından 15 olmak üzere toplam 128 sanatçı katılıyor. 106 akademisyen, 22 bağımsız sanatçı, 10 ülke ve 55 üniversiteden katılımın olduğu sergi 19 Mayıs 2020 tarihinde dijital ortamda izlenceye sunulmuştur.

Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a çıkışıyla efsanevi bir kurtuluşun başlangıcı olan 19 Mayıs, ATATÜRK’ün “en büyük umudum” dediği gençlere armağanıdır. Ülkemizde ve dünyada yaşanmakta olan salgın nedeniyle bu özel günün 101. yıl dönümünü anmak üzere 19 Mayıs’ta uluslararası akademisyen-sanatçılarımızı sanatseverler ile dijital platformda buluşturmayı hedefliyoruz. Uluslararası sergimize eserleri ile katılan akademisyen-sanatçılara teşekkürlerimizi sunarız.

We celebrate The 19th May Commemoration of Atatürk, Youth and Sports Day and the 101st year of our national sovereignty with academicians and artists.
Tekirdağ Namık Kemal University, Fine Arts, Design and Architecture Faculty, Painting Department, is hosting an international exhibition titled “ACADEMICIAN-ARTISTS IN THE 101TH YEAR OF THE NATIONAL STRUGGLE” on the anniversary of the struggle with the nation, under the leadership of Mustafa Kemal ATATÜRK.
To the international, invited exhibition, where artists have their original works; A total of 128 artists, 113 domestic and 15 international, are participating. The exhibition, which has 106 academicians, 22 independent artists, 10 countries and 55 universities, is screened on digital platforms on May 19, 2020.
May 19, which is the beginning of a legendary liberation with the arrival of Mustafa Kemal ATATÜRK and his fellow soldiers in Samsun to start the National Struggle, is the gift of the young people that ATATÜRK calls "my greatest hope". In order to commemorate the 101st anniversary of this special day due to the epidemic in our country and in the world, we aim to bring our international academics-artists together with art lovers on digital platform on the 19th May. We would like to thank academicians and artists who participated in our international exhibition with their works.