Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2016-04-27

Kentsel Aks Mimari Tasarım Sergisi Açıldı



 

Fakültemiz Mimarlık Bölümü öğrencilerinin 2015 yılı bahar ve güz dönemlerinde Mimari Tasarım I ve II dersleri kapsamında Yrd.Doç.Dr. Meltem Özçakı danışmanlığında ürettikleri mimari tasarımlar "Kentsel Aks" başlığı altında sergilenmektedir.

Çalışma alanı Tekirdağ merkezinde pazartesi ve perşembe günleri pazarın kurulduğu sokaktır. Pazar sokağındaki boş arsalar Mimari Tasarım dersleri kapsamında, 37 öğrenci tarafından ele alınmıştır.

Öğrenciler alanın farklı zaman dilimlerindeki kullanımlarını incelemiş ve kullanımını artırmak için öneriler geliştirmiştir. Mimari Tasarım II grubu öğrencileri alışveriş, sanat, spor, eğlence, oyun, yeme içme birimlerinin yer aldığı tasarımlar yapmıştır. Mimari Tasarım I grubu çevredeki alışveriş etkinliğine odaklanmış, alışveriş ve yeme içme birimlerinden oluşan tasarımlar gerçekleştirmiştir.

Sergide ayrıca Mimari Tasarım I grubu öğrencilerinin Tekirdağ Spor için satış yeri önerileri de yer almaktadır.

Çizimler ve maketlerle ifade edilen mimari tasarımlar 19 Nisan - 4 Mayıs 2016 tarihleri arasında Namık Kemal Üniversitesi, Merkezi Derslikler Binası, Kütüphane Giriş Holü'nde ziyaret edilebilir.