2023-11-01

Harf İnkılabı Yıldönümü Anısına Cumhuriyet 100 Yaşında Gravür Baskı Etkinliği

Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Cumhuriyet’in 100 Yılı kutlamaları kapsamında bir gravür etkinliği gerçekleştirecek. Resim Bölümü Arş. Gör. Enis Malik DURAN’ın belirlediği konsept çerçevesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük Atatürk gravürünün baskısı izleyiciler önünde uygulanacak. Atatürk 23 Ağustos 1928 yılında dil ve kültür tarihimizin en önemli inkılaplarından olan Harf İnkılabı’nı halka tanıtmak için ilk uygulama alanı olarak Tekirdağ şehrini seçmiştir. Tekirdağ için büyük anlam ve öneme sahip bu tarihi olayda Atatürk’ün kara tahta önündeki fotoğrafı Cumhuriyet tarihimizin hafızalarda yer eden anlarından birine dönüşmüştür.  Arş. Gör. Enis Malik DURAN’ın Resim Bölümü Baskıresim Topluluğu öğrencileriyle birlikte ahşap baskı tekniğine uyarladığı bu tarihi anın seçilmiş olma nedeni, Tekirdağ için gurur verici bir an olmasından kaynaklanmaktadır. Basılacak gravür 200x150 cm boyutlarıyla Türkiye’de yapılan en büyük Atatürk gravürü olma niteliği taşıyacaktır.

3 Kasım 2023 Cuma günü saat 14:00’te Fen Edebiyat Fakültesi binasının zemin kat salonunda (kantin önündeki alan) gerçekleştirilecek Harf İnkılabı Anısına CUMHURİYET 100 YAŞINDA - Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Atatürk Gravürü etkinliğimize tüm üniversitemiz ve Tekirdağ halkı davetlidir.