Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2016-03-09

Fakültemiz Resim Bölüm Başkanı Prof. Melihat TÜZÜN, I.Uluslararası Selanik Çağdaş Sanat Festivali Madeby Artist 2016’da Sempozyum Başkanlığı yaptı.



 

I.Uluslararası Selanik Contemporary Art Festivali ve Sempozyumu, Madeby Artist, Selanik Belediyesi katkılarıyla ve PineloGallery’nin organizasyonu ile 3-6 Mart 2016 tarihinde Selanik’te yapıldı. Madeby Artist 2016’nın ilk gününde festival ve sempozyum açılış konuşmasını sempozyum başkanı Fakültemiz Resim Bölüm Başkanı Prof. Melihat TÜZÜN yaptı. Sempozyum Onur Başkanı Prof. Dr. Kemal İSKENDER ve Festival Onur Sanatçısı UPSD ve UNESCO resmi partneri IAA/AIAP Uluslararası Sanat Örgütleri Dünya Başkanı Bedri BAYKAM’ın konuşmalarından sonra, kendilerine Ödül plaketleri, Sempozyum Başkanı Prof. Melihat TÜZÜN tarafından takdim edildi. Yılın Genç Sanatçısı Ödülü ressam Nebahat KARYAĞDI’ya Küratör Denizhan ÖZER tarafından verildi.

Düzenleme kurulunda Resim Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. M. Cevat ATALAY ve Araş. Gör. Bige GÜRSES’in de olduğu, “Art & Design” başlıklı sempozyum kapsamında, tarih ve coğrafya etkileşiminde bulunan sanatın genel durumu, disiplinler arası değişen ifade biçimleri, gelenekselden moderne farklı disiplinlerde önemli ve ilginç konulara değinildi. Sempozyumda iki günde 45 sözlü ve 17 poster bildiri sunumu yapıldı.

Yunanistan’ın Selanik şehrinde workshop, sergiler, sempozyumlar ve farklı disiplinlerden sanat etkinlikleri ile gerçekleşen Uluslararası festival, şehrin çeşitli noktalarında  sanat severlerle buluştu. Festival kapsamında Türkiye, Bulgaristan, İngiltere, Yunanistan ve Macaristan’dan pek çok üniversiteden akademisyenler, Türk ve Yunan sanatçılar bir arada resim, fotoğraf ve heykel sergisi açtılar.