Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2022-04-12

Dünya Sanat Günü Akademisyenler Sergisi-I



  

 

15 Nisan Dünya Sanat Günü münasebetiyle Fakültemizde bir dizi Dünya Sanat Günü Etkinlikleri tertip edilmektedir. Bunların ilki, Fakültemiz Resim Bölümü Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Dünya Sanat Günü Akademisyenler Sergisi-I, Fakültemiz ve Üniversitemiz Meslek Yüksek Okullarındaki öğretim elemanları ve görevlilerinin katılımıyla 11 Nisan 2022 tarihinde Rektörlük Binası TNKÜ Sanat Galerisinde açıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Fakülte Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Tuğba KİPER, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat TÜZÜN ve Fakültemiz Resim Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY'ın eşliğinde gerçekleştirilen açılışta ÖZBAY, sanatın insan için gerekliliğine ve eğitimdeki yeri ve önemine vurgu yaptığı anlamlı konuşmasında "Bu sergimizde yer alan hem eğitimci hem de sanatçı olan akademisyenlerimiz tarafından yapılmış seçkin sanat eserlerini görüyoruz. Bu iki özelliğe sahip olmak herkeste bulunmayan farklı bir ayrıcalıktır. Hocalarımız bugün bu güzel eseriyle sergimizi şereflendirdiler; hem de öğrencilerimize güzel örnek oldular. Var olsunlar! Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini Cumhuriyetimiz Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sanatçıların önemine atfettiği "Efendiler; hepiniz milletvekili olabilirsiniz. Bakan olabilirsiniz, hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız." sözleriyle tamamladı. Aynı zamanda açılışta, üniversitemiz Türk Müziği Konservatuarında görevli Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Semih KARLIDAĞ, Bach ve Reger'ın viyolensel suitlerini icra etti.

Açılış sonrası, eser sahibi akademisyenlere Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ve Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ tarafından katılımcı belgeleri takdim edildi. Sergiyi ziyarete gelen misafirler, eser sahipleri eşliğinde sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulundular. Resim, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Endüstriyel Tasarım ve Grafik Tasarımı gibi farklı disiplinlerden akademisyenlerin eserlerinin görülebileceği Dünya Sanat Günü Akademisyenler Sergisi-I 11-29 Nisan 2022 tarihleri arasında Rektörlük Binası TNKÜ Sanat Galerisinde ziyarete açık olacaktır. İlgilileri sergimizi görmeye davet eder, serginin gelenekselleşmesini temenni ederiz.