Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2022-03-09

Baskıresim Topluluğundan 8 Mart Kadınlar Günü Sergisi



 

 

Üniversitemiz Baskıresim Topluluğu'nun düzenlediği  “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÖNCÜ TÜRK KADIN PORTRELERİ GRAVÜR SERGİSİ” Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde açıldı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleşen serginin açılışını Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım gerçekleştirdi. Açılışta Vali Yıldırım'ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Resim Bölüm Başkanı Dalila Özbay, üniversitemiz öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler yer aldı. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Arş. Gör. Enis Malik DURAN’ın küratörlüğünü yaptığı sergideki eserler, Baskıresim Topluluğu’nda yer alan gravür atölyesi öğrencileri ve eğitimcilere ait. Enis Malik Duran serginin önemini "Baskı üzerine bu seçki daha önce yapılmadı Türkiye’de. Öğrencilerimizle birlikte Türk halkına mal olmuş, girişimleriyle ardıllarına öncülük eden Türk kadınlarının portrelerini çalıştık. Aynı zamanda sergimiz ansiklopedik bir arşiv niteliği de taşıyor” sözleriyle vurguladı.

Yahya Kemal Beyatlı Merkezi’nde düzenlenen açılışta konuşan Vali Yıldırım; “Her günümüz kadınlarımızla güzel, her günümüz eşlerimizle, annelerimizle, çocuklarımızla, bizleri yetiştiren öğretmenlerimizle güzel. Onun için bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bugün sadece bir güne sığdırılacak bir gün değildir. Bütün günler, kadınların günüdür. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılışta Bölüm Başkanımız Doç. Dalila Özbay da tarihsel süreçte Türk toplumundaki kadına bakışı vurgulayan bir konuşma yaptı.

Açılış öncesi sergiyi gezme fırsatı bulan Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan da üniversitemiz öğrencilerini tebrik ederek, çalışmalarından ötürü gurur duyduğunu belirtti. Gravür portrelerinin sergisine katılımcılar yoğun ilgi gösterirken, protokol üyeleri de portreleri tek tek gezerek detaylı inceleme yaptı. 

Basında da büyük ilgiyle karşılanan “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÖNCÜ TÜRK KADIN PORTRELERİ GRAVÜR SERGİSİ” 08-15 Mart 2022 tarihleri arasında Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Destekleri için Üniversitemiz Rektörlüğü'ne, Dekanımız Prof. Dr. Murat Özyavuz'a, Bölüm Başkanımız Doç. Dalila Özbay'a teşekkür ediyoruz. Başta Arş. Gör. Enis Malik Duran olmak üzere bu anlamlı projede emeği geçen herkese; Baskıresim Topluluğu'na teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Serginin basında yer alan haberleri için:

https://www.sabah.com.tr/tekirdag/2022/03/08/turkiyenin-oncu-kadinlari-unutulmadi

https://www.edirnetv.com/tekirdag/turkiyenin-oncu-kadinlari-unutulmadi/

https://www.konhaber.com/haber-tekirdag_da_oncu_turk_kadin_portreleri_gravur_sergisi_acildi-1725797.html

http://www.tekirdag.gov.tr/vali-aziz-yildirim-ve-esi-gulluhan-yildirim-oncu-turk-kadin-portreleri-gravur-sergisinin-acilisini-yapti

https://www.trakyasondakika.net/2022/03/08/turkiyenin-oncu-kadinlari-unutulmadi/

https://beyazgazete.com/haber/2022/3/8/turkiye-nin-oncu-kadinlari-unutulmadi-6447638.html