2023-02-02

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Sonunda Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenciler İçin Ek Sınav Başvuru İşlemleri

2022-2023 Eğitim yılı Güz yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini tamamlayacak olan öğrencilerin ( lisans öğrencileri için 7 inci yılını dolduran) Ek Sınav başvuru işlemlerine ait açıklama:

- Ek Sınavdan başarılı olabilmek için en az CC harf notu alınması gerekmektedir.

- Ek sınavlar sonunda, hiç almadığı, devam koşulunu yerine getirmediği ve başarısız derslerde dahil olmak üzere ders sayısını beş derse indiren öğrencilere üç yarıyıl  ek süre verilir. Ek süre sonunda mezun olamayan öğrencilerin Üniversite ile  ilişiği kesilir.

- Azami öğrenim süresi sonunda başarısız olduğu ders sayısını 5 derse düşürmüş olan öğrencilere ek sınavlara girmeden dört yarıyıl ek öğrenim süresi verilir. Ek süre sonunda mezun olamayan öğrencilerin Üniversite ile  ilişiği kesilir.

- Ek sınavlar sonunda hiç almadığı ve devam koşulunu yerine getirmediği dersler de dahil olmak üzere, ders sayısını beş derse indiremeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

- Ek sınav tarihleri:

1. EK SINAVLAR:  06.02.2023-08.02.2023

2. EK SINAVLAR 13.02.2023-15.02.2023  tarihleri arasında yapılacaktır.