Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2020-05-13

13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günümüz Kutlu Olsun



 

1966 yılında Peyzaj Mimarisi Derneği çatısı altında örgütlenmeye başlayan Peyzaj Mimarları, 13 Mayıs 1994 tarihli TMMOB Genel Kurulunda Peyzaj Mimarları Odası`nın kurulumunun onaylanmasıyla Oda çatısı altında örgütlenmesine başlamıştır.

Doğa, toprak ve arazi anlamına gelen “peyzaj” kavramından yola çıkan mesleğimiz; yerleşim ölçeğinden başlayarak, mahalle, semt, kent, bölge ve ülke bütününde planlama anlamına gelmektedir ve tüm yerleşim birimleri ile toplum, doğa ve ekoloji ilişkisini kuran bir meslek olarak hayati öneme sahiptir. Bugün içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemi süreci bizleri evlerine kapatmıştır. Böyle bir süreçte doğal, kırsal, kentsel tüm alanların şekillendirilmesinde etkin role sahip Peyzaj Mimarlığı mesleğinin toplum sağlığı için de son derece önemli olduğu görülmüştür.  

Mesleğimizin 26. yılında Peyzaj Mimarlarının yetişmesinde verdikleri emeklerinden dolayı tüm hocalarımızın, kamuda, özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve mesleğimizi tasarım, planlama-onarım, yönetim ve bitkisel gelişim platformlarında temsil eden tüm Peyzaj Mimarlarının günü kutlu olsun.