2015-05-13

13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

“13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” etkinlikleri çerçevesinde; Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Binası Konferans Salonunda 13 Mayıs 2015 tarihinde Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdürü Peyzaj Mimarı Prof. Dr. Alper ÇABUK tarafından “Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS/GIS) Gezegenimizi ve Geleceğimizi Tasarlıyor” konulu seminer verilmiştir. Ayrıca aynı etkinlik çerçevesinde, NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğretim elemanları tarafından mini bir konser verilmiş ve Proje Sergisi düzenlenmiştir.

ÇABUK; seminer kapsamında; Dünyamızın, küresel iklim değişiklikleri ve çevre sorunlarının yarattığı afetlerle, kuraklıkla, susuzlukla, açlıkla ve giderek azalan doğal kaynakların, tarım topraklarının, suyun ve enerjiye olan ihtiyacı olduğunun altını çizerek, çözüm yolunun uygun yer seçimlerini içeren sağlıklı planlamalarla gerçekleşebileceğini ifade etmiştir. Bu kapsamda Peyzaj Mimarlığının günümüzü anlamımıza ve gezegenin geleceğine ışık tutmamıza olanak tanıyan önemli bir disiplin olarak öne çıktığını belirtmiştir