2023-12-25

'' Farklı Boyutlarda Aşk '' Melike Atılkan Kişisel Sergi

Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Melike Atılkan 27 Aralık tarihinde Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Fuaye alanında ilk kişisel sergisiyle izleyiciyle buluşacaktır.

Tasarımcı tarafından malzemeler yardımıyla oluşturulan bu boyutlu sergide, aşk kavramı farklı açılardan ele alınmıştır. Edebiyattan, sinemaya sanatın her alanında oldukça fazla yer alan ve insanın hayatı boyunca tanımıyla ilgili farklı yorumlarda bulunduğu aşk kavramı, bu kişisel sergide farklı malzemelerle incelenmiş fakat izafiyete yer bırakarak izleyiciyle etkileşime girecek şekilde tasarlanmıştır.  Kullanılan malzemeler yardımıyla kavramsal çözümlemeler yapılması planlanmıştır. Etkileşimin de rol oynayacağı bu kişisel sergide, sözel-görsel eşitlik ve/veya zıtlık üzerinden izleyicinin de eserin oluşmasına katkıda bulunması amaçlanmıştır. Böylelikle sanatçının kullandığı malzeme yardımıyla yapmış olduğu kavramsal çözümlemenin, izleyici tarafından ne derece benzer ya da zıt algılara sahip olduğunun çözümlenmesi planlanmıştır.  Öğrencilerin de yoğun katılımının beklendiği bu sergide hem algılarına farklı bir bakış açısı getirmek hem de ilham olmak ve yaratıcılıklarına katkıda bulunmak amaçlanmıştır. 15 Ocak 2024’e kadar açık olacak bu sergi, tüm tasarım ve sanatseverlerin izleyicisine sunulmuştur.