Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2022-10-19

''''Tasarım Sohbetleri 02''''''''nin Konuğu Dr. Öğr. Üyesi Şeref KOCAMAN



 

 

Sanat ve tasarım odaklı etkinliklerin üniversite ve tasarım öğrencilerine önemli katkılar sunacağı düşüncesiyle, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Saray MYO Tasarım Bölümü Grafik Tasarımı Programı tarafından düzenlenen Tasarım Sohbetleri temalı etkinliğin ikincisi, 18 Ekim 2022 Salı Günü saat 13.30'da Saray Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Şeref Kocaman'ın konuşmacı olarak katıldığı "Grafik Tasarımda Dergi, Gazete ve Kitap Yayıncılığı" konulu söyleşi ile gerçekleştirildi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Şeref Kocaman; konuşmasında dijitalden baskı yayımcılığına kadar olan süreçte grafik tasarım ürünleri olan dergi, gazete ve kitap tasarımlarında mizanpaj veya sayfa tasarımı yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, düzenli bir içerik sonrası baskı, dizgi ve matbaa kısmında dijital uygulamanın dışında teknik bilginin de oldukça önemli olduğunu vurgulayarak öğrencilerimize mesleki gelişimleri konusunda kendilerini geliştirmeye odaklanmaları konusunda bilgilendirmeler yaparak, kent, üniversite ve sanayi işbirliklerinin grafik tasarım alanındaki gelişimlere hız kazandıracağı konusunda değerli bilgilerini paylaştılar. 

 

Söyleşi sonrası Saray Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uğur AKYOL, değerli bilgileri ve paylaşımları için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Şeref Kocaman'a teşekkür ederek, katılım belgesini takdim ettiler.