Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

 

 

 

 

 

Dekanın Mesajı

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakülteleri topluma düzeyli ve düzenli bir kültür akışı sağlamakta diğer fakültelere göre daha etkin olan fakültelerdir. Öncelikli hedef bilim, kültür, sanat ve estetiğe ulusal ve evrensel düzeyde katkıda bulunmaktır.
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde değişik sanat ve tasarım dallarında Türkiye´yi yurt içinde ve yurt dışında başarı ile temsil edebilecek, küreselleşme sürecinde kendi kültür ve sanat değerlerimizden ilham alan tasarımcılar, yaratıcı bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
 
Fakültemizin ilk Lisans Programı Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile başlamıştır. Bu bölüm, Üniversitemizin Ziraat Fakültesi bünyesinde, 2004-2005 eğitim-öğretim döneminde Lisans Programı’na başlamış olup 5 dönem mezun vermiştir. 2012-2013 eğitim-öğretim döneminden itibaren öğretim elemanları ve öğrencileri ile birlikte fakültemiz bünyesine aktarılmıştır. Fakültemiz, güçlü bir akademik alt yapısı olan, aynı zamanda 5 yıllık Lisans ve 13 yıllık Yüksek Lisans program deneyimine sahip Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün aktarılması ile aktif hale gelmiştir. 
 
Fakültemiz bünyesinde açılan bölümler: Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Tasarımı, Resim, Geleneksel Türk Sanatları, Seramik ve Cam  Tasarımı, Sahne Sanatları, Radyo, Televizyon ve Sinema ile Şehir ve Bölge Planlama bölümlerdir. Bu bölümlerden Mimarlık Bölümü 2013-2014 yılında, Resim Bölümü 2014-2015 yılında, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’de 2022-2023 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Fakültemiz bünyesinde bulunan Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora, Resim Bölümü’nde yüksek lisans ve üç bölüm ortak disiplinler arası Kentsel Tasarım lisansüstü eğitimi verilmektedir.
 
İstanbul´a 90 km uzaklıkta,  yaşamı rahat, huzurlu bir sahil kenti ve bir büyükşehir olan Tekirdağ’da merkez ilçedeki Fakültemiz çatısı altında sizleri görmekten mutluluk duyacağız.
En içten sevgi ve saygılarımla,
 

Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ