Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2023-10-26

“Mevcudiyetimizin ve İstikbalimizin Yegâne Temeli” Cumhuriyetimizin 100. Yılı Resim Sergisi’nin Açılışı Gerçekleşti



 

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde “Mevcudiyetimizin ve İstikbalimizin Yegâne Temeli” Cumhuriyetimizin 100. Yılı Resim Sergisi’nin açılışı gerçekleşti.

Fakültemiz Resim Bölümünün organizasyonuyla Tekirdağ NKÜ Sanat Galerisinde 24.10.2023 tarihinde düzenlenen sergi açılışına  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet ÇETİN, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan FINDIK, Askeralma Bölge Başkanı Per. Alb. Davut KULALAR, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi ŞİRİN, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Şirzat FİLİZ, AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nihal KÖŞDERE, Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan KOÇER, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali KİRACI, Tekirdağ NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Prof. Dr. Murat TAŞAN, Dekanımız Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ,  Resim Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY ile çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı Rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyorum” diyerek; serginin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. ve sözlerini. "Yaşasın Cumhuriyet! Nice 100 yıllara!" diyerek sonlandırdı.

GSTMF Resim Bölümü Bölüm Başkanı ve Sergi Koordinatörü Doç. Dalila ÖZBAY ise “Atatürk’ü büyük yapan yalnızca topyekûn milletimizle yaptığı Milli Mücadele’den ibaret değildir. Onu asıl daha da büyük yapan “Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti’dir” ifadesinin içeriğinde yer alan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması, meşrutiyetten Cumhuriyet idaresine geçiş, demokrasi alanındaki kazanımlar, medeni kanunun ve laikliğin kabulü, dini toplumdan milli topluma geçiş, iktisadi alandaki çalışmalar, endüstri, sanayi alandaki gelişmeler, demir yollarının yapılması, kamu iktisadi kuruluşlarının kurulması, okuma yazma seferberliği, eğitimde birliğin sağlanması, halkevlerinin kurulması, üniversite reformu ve müspet bilimdeki gelişmeler, milli kültürümüzü Cumhuriyetin temeli yapılması, güzel sanatların her alanına önem verilmesi ve desteklenmesi, dil, tarih üzerine çalışmalar ve kurumların kurulması, kadınlara verilen haklar ve iş hayatına katılması, yurtta barış, cihanda barışın iç ve dış politikada hedeflenilmesi gibi daha sayamadığımız birçok gelişmeyi gerçekleştirmesidir” diyerek; Cumhuriyetimizin daha nice 100. Yıllara ulaşmasını diliyoruz şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, “Cumhuriyetimizin 100. Yıl Marşı” adlı eserin video gösterimi yapıldı. Sonrasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve İl Protokolü sergiyi gezerek eser sahiplerinden bilgi aldı. Sergiye eserleri ile katılan öğretim üyeleri ve öğrencilere katılım belgelerinin takdim edilmesi ile program sona erdi.

 

Sergi, 24 Ekim – 24 Kasım 2023 tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır.