Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2023-12-28

‘Vuslat’ın 750. Yılında Hz. Mevlâna’ Resim Bölümü Öğrencileri Sergisi Açıldı.



 

 

Tekirdağ NKÜ Sanat Galerisinde 26.12.2023 tarihinde Fakültemiz Resim Bölümünün organizasyonuyla düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, Dekanımız Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, GSTMF Resim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dalila ÖZBAY, Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Arda GÖKSU, GSTMF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şeref KOCAMAN ile çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı.

Serginin açılışında konuşan Resim Bölüm Başkanı Prof. Dalila ÖZBAY, Hazreti Mevlâna’nın yaşadığı dönemde, Anadolu insanının ümidini yitirdiği, türlü savaşlar ve karışıklıklarla yoğrulduğu bir dönemde, insanlara ümit vererek, insana insan olmasının, kendini tanımasının, dostça kardeşçe yaşamasının, sevmesinin, sevilmesinin yolunu gösterdiğini vurgulayarak; “Gelecek yüzyıllarda onun değerini, düşüncelerini daha iyi anlayacağız, çünkü o yalnızca geçmiş yüzyıllarda değil, gelecek yüzyıllarda da insanlığı etkilemeye devam edecek, eserleri okunup yorumlanacak, düşünce ve şahsiyeti örnek alınacak nadir bir düşünürümüzdür, gönüllerimizin sultanıdır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eserleri sergilenen öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi. Sergide Resim Bölümü Öğrencilerinden Afra ÇİNCE, Alper GEDİKOĞLU, Buket ARSLAN, Burçin BAYAT, Ebru ALGÜL, Elif ÖZER, Fatmagül TRABZON, Figen METİN, Hanifenur TÜFEKÇİ, Hatice Buket ŞAHİN, İnci AKGÖL, İsra DİNÇ, Kevser KATIRCI, Melsa YILMAZ, Merve İpek AKÇAR, Nazlıcan TUNCER, Nur ULUTÜRK, Onur BİROL, Sevgül YILMAZ TAŞ, Tuğçe KAYIN, Zeynep Helin BOZKURT’un eserleri yer aldı.

Sergi 5 Ocak 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.