2016-05-15

Uluslararası Sanat Çalıştayına Fakültemiz Resim Bölümünden Öğr. Gör. Mahpeyker Yönsel Davet Edildi

Bulgaristan’ın ve Güneydoğu Avrupa'nın en eski şehirlerinden olan Stara Zagora’da  düzenlenen Sanat Çalıştayına Fakültemiz Resim Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Mahpeyker YÖNSEL davet edilmiştir. Stara Zagora Belediyesi ve Temida Sanat’ın organize ettiği Çalıştaya farklı ülkelerden 17 sanatçı katılmış ve 4 gün süren çalıştayın sonunda üretilen eserler Nedev Galeri’de izleyicilerin ilgisine sunulmuştur.

Eserlerinin yoğun ilgi görmesinin yanı sıra, etkinlik süresince ulusal basının da ilgisini çeken Yönsel, çalıştayda ulusal basınla röportaj yaparak Türkiye ve Namık Kemal Üniversite'sinin tanıtımına katkıda bulunmuştur.

Sanatçı ayrıca, Bulgaristan’da Petko Rachev Slaveykov ortaokulunun resim dersine girerek öğrencilerle tanışıp onlarla resim yapma heyecanı yaşamıştır.

Bulgaristanlı sanatseverlerden büyük ilgi gören sergi Nedev Sanat Galerisinde 5 Haziran 2016 tarihine kadar izleyicilerle buluşacaktır.