Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2019-07-10

Resim Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mustafa Cevat ATALAY''ın Müze Çalıştayına Katılımı



 

Bartın Belediyesi 4. Resim ve Sanat Müzesi Çalıştayı Sergisi Yalı Yaşam Merkezi Sanat Galerisinde düzenlenen törenle açıldı. Törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok, Akademisyen ressamlar ve sanatseverler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Bartın Ressam Erkan Geniş gerçekleştirdi. Geniş konuşmasında "Bartın Resim ve Sanat ve Müzesi'nin 4'üncü çalıştayını gerçekleştirdik ve böylece müzemizin açılabilmesi için atılması gereken adımların çok önemli bir bölümünü atmış olduk" dedi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise , "Bartın Resim ve Sanat ve Müzesi çalıştayının 4'üncü yılını başlattık ve bu zamana kadar 55 sanatçımızı ağırladık ve 94 civarında da eserimiz meydana geldi" şeklinde açıklamada bulundu.

Sergide, Prof. Dr. Hüseyin Elmas , Prof. Dr. Meliha Yılmaz, Doç. Dr. Meltem Demirci Katırancı, Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi, Feridun Işıman, Ressam, Mehmet Ali Doğan, Zeki Serbest, Canan Bayraktar, Elvan Sungur, Mustafa Köseoğlu, Hamiyet Köseoğlu - Ressam, Gülay Kakşi Okay, Ressam, Gafur Uzuner Ressam, tv programcısı ve Bartın'lı Ressam Erkan Geniş tarafından çalıştay süresince ortaya çıkan sanat eserleri sergilenmekte. Sergi 12 Temmuz akşamına kadar açık kalacaktır.