Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2017-04-18

Mimarlık ve Sinema Konulu Sergi Açıldı



 

Fakültemiz Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin Mimari Tasarım dersleri kapsamında Yrd. Doç. Dr. Meltem ÖZÇAKI grubunda hazırladıkları dönem içi çalışmaları "Mimarlık ve Sinema" başlığı altında 14 - 28 Nisan 2017 tarihleri arasında Namık Kemal Üniversitesi, Merkezi Derslikler Binası, Kütüphane Giriş Holü'nde sergilenmektedir. Çalışma kapsamında öğrencilerden günümüz insanlarının gündelik hayatlarından farklı olmak üzere filmlerde gördükleri kurguya bağlı olarak yaşam alanları tasarlamaları istenmiştir. Öğrencilerden her biri bir tema üzerinde çalışmıştır.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, Mimari Tasarım II öğrencileri deprem bölgesinde, böceklerden korunarak, dağın içinde, suyun altında, volkanlardan korunarak, suyun üzerinde, aşırı sıcak ve fırtınalı çölde, suyun üzerinde dalgalardan korunarak, su sıkıntısının olduğu aşırı sıcak ortamda, yıldırımların fazla olduğu ortamda, nükleer sızıntının olduğu ortamda, ormanda, sel baskınlarının olduğu ortamda, şiddetli rüzgarların olduğu bölgede, besin kıtlığının olduğu, vb. ortamlarda çalışmıştır.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı, Mimari Tasarım I öğrencileri sarmaşıkların, hortum ve tayfun gibi şiddetli rüzgarların, vahşi ormanın, zehirli çiçeklerin, timsahların, sivrisineklerin, yoğun yağmurların, bataklıkların, hayvan sürülerinin, saldırgan kuşların, aslanların, sellerin olduğu, vb. ortamlar için tasarım yapmıştır.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, Mimari Tasarım II grubu öğrencileri neşe, korku, öfke, üzüntü merak, cesaret, kafa karışıklığı, şüphe, utanç, umut, coşku gibi baskın karakter özelliklerine uygun yaşam alanları tasarlamıştır.

Çalışmada öğrencilerin alışık oldukları gündelik hayattan farklı bir ortamı hayal etmeleri, deneyimlemeleri ve bu ortamın sorunlarına ya da karakterlere uygun mekansal çözümler üretmeleri beklenmiştir. Bu şekilde hayal güçlerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesi amaçlanmıştır.