Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2017-04-14

Mimarlık Bölümünün Kentte Barınmak Konulu Sergisi Açıldı



 

Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin 2015-2016 Bahar ve 2016-2017 Güz Yarıyılında Mimari Tasarım dersleri kapsamında Yrd. Doç. Dr. Meltem ÖZÇAKI grubunda hazırladıkları Mimari Tasarımlar "Kentte Barınmak" başlığı altında 04-13 Nisan 2017 tarihleri arasında Namık Kemal Üniversitesi, Merkezi Derslikler Binası, Kütüphane Giriş Holü'nde sergilenmektedir.

Çalışma alanı Tekirdağ Kenti, Süleymanpaşa İlçesi, Ertuğrul Mahallesi'nde yer alan Rakoczi Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi gibi tarihi yapıları da içeren bölgedir. Öğrenciler Tekirdağ tarihi kent merkezinde yer alan boş alanlar üzerinde yeni konut tasarımları yapmıştır. Öğrencilerden tarihi kent merkezinin konut dokusuna ait verileri kullanılmaları ve teknolojik imkanlara dayanarak tasarımlarını gerçekleştirmeleri beklenmiştir.

Öğrenciler, yazar, fotoğrafçı, heykeltıraş, ressam, psikolog, diş doktoru, mimar, matematik mühendisi, ziraat mühendisi, antikacı, karikatürist, kaptan, spor eğitmeni, futbolcu, gökbilimci, avukat gibi meslek grupları ve spor, marangozluk, dans, felsefe, bitki yetiştirme, deniz, uzay, müzik hobisi olan kişiler ve ailelerinin ihtiyaçlarına yönelik konutlar tasarlamışlardır.