Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2021-12-15

Kamu Alem Birdir Bize Resim Bölümü Öğrencileri Sergisi



 

 

2021 yılı büyük düşünür ve halk ozanı Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı olması nedeniyle, UNESCO‘nun bu yılı “Yunus Emre’yi Ölümünün 700. Yılında Anma” yılı olarak ilan ettiği ve Cumhurbaşkanlığımızın da bu yılın “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak anılması isteği üzerine,
Fakültemiz Resim Bölümü bu özel anma yılı adına bir sergi hazırlamıştır.
 
Serginin amaç ve kapsamını, Anadolu hümanizmini ve hoş görüşünü dile getiren; felsefesini iyilik, insan sevgisi üzerine kuran; insanları birliğe, barışa, doğruluğa çağıran; ‘kamu âleme’ bir gözle bakan yüce gönüllü ozanımızın şiirlerinden ve felsefesinden esinlenerek yorumlamaya ve onun yazdığı dönemdeki Anadolu’yu ve insanımızı görselleştirmeye çalışan eserler oluşturmaktadır.
 
Sergi açılışı 14 Aralık 2021 tarihinde Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ve Celalettin VATANDAŞ, Fakülte Dekanımız Prof Dr. Murat ÖZYAVUZ, Resim Bölüm  Başkanı Dalila ÖZBAY ve Resim Bölümü akademik personeli ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiş olup, sergi 14 Aralık 2021 – 10 Ocak 2022 tarihlerinde Rektörlük Sanat Galerisi’nde sergilenmeye devam edecektir. Sergimize tüm Yunus’u seven hocalarımız, öğrencilerimiz, Tekirdağ halkımız ve sanat severler davetlidir.