Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2016-03-31

I. Uluslararası Mail Art Bienali Namık Kemal Üniversitesinde Düzenlendi



 

DÜNYANIN “58” ÜLKESİNDEN

“ 1472” SANATÇININ YAPITI TEKİRDAĞ'DA BULUŞTU!

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde 1.Uluslararası Posta Sanatı (Mail Art) Bienali yapılıyor. Dünyanın birçok ülkesinden sanatçı ve Posta Sanatı (mail art) gönüllülerinin katıldığı etkinliğin teması, Türk kültüründe önemli bir yeri olan "GELENEK" olarak belirlenmişti. Etkinliğe katılan sanatçıların eserleri 23 Mart 2016 Tarihinde, Saat 13:30’dan itibaren Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sergi Salonu’nda sergilenmeye başladı.

 

ETKİNLİĞE BÜYÜK İLGİ

1. Uluslararası Mail Art Bienali küratör ve organizatörü, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Cevat ATALAY,  dünyanın “58” ülkesinden “1472” sanatçının “3500” yapıtını Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde buluşturduklarını belirterek, "Böyle güncel, sanat etkinlikleri ile sanatçı ve izleyicilerin olduğu bir sanatsal etkinlikle üniversitemizde dünya sanatçılarını buluşturarak sanatçıların kendilerini ifade etmeleri için etkileşimli bir alan oluşturduk” dedi. Aynı zamanda sanatçılar arasında estetik bir iletişim ağı oluşturduklarını belirten Atalay, “Birçok serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitimi öğrencisi ve gönüllülerin katıldığı etkinlik, güzel sanatlarda çok büyük bir buluşma olmuştur” dedi.

Sergiye katılan işlerin genellikle kağıt, dokuma, seramik vb. materyal üzerine yapıldığını belirten Atalay, Gelen işlerde doğrudan ya da çok açık bir şekilde geleneğe gönderme yapan geleneksel ve modern bir çerçeve olduğunu söyledi. “Türk kültüründe gelenek binlerce yıllık temele dayanır. Türklerin kendilerine özgü bir kültürü vardır ve anılarında geleneklerinde yaşattıkları tarihi ilişkileri bulunmaktadır. Bu nedenle etkinlik teması 'GELENEK' olmuştur” dedi.

Atalay, Türkiye üniversitelerinde ilk defa bu büyüklükte bir Posta Bienali ve Tekirdağ'da ilk defa bir Sanat Bienali ve Sergisinin Namık Kemal Üniversitesi kapsamında yapıldığını söyledi. 

 

DEĞERLİ BİLİM VE SANAT İNSANLARI, DANIŞMA KURULUNDA

Bilim ve sanat danışma kurulunun çok değerli bilim insanlarından ve sanatçılardan oluştuğunu dile getiren, Doç.Dr. Atalay, “Bilim ve sanat danışma kurulumuzda dünyadan ve ülkemizden dünya çapında sanatçılar, ve akademisyenler yer almaktadır.” diyerek, Posta Sanatı yapıtlarının,  Namık Kemal Üniversitesi Koleksiyonuna kayıt edileceğini belirtti. Bienal için gelen eserler “TEMAYA” uygun ise herhangi bir elemeye girmeden sergilenecektir. Sonraki aşamada web sitesi ve web güncesinde (blog) yayınlanacaktır. Jüri üyeleri etkinliğe katılan eserlerin başarı sıralamasını belirleyecek ve ilgili katılımcılara bununla ilgili belge verilecektir. Herhangi bir ödül verilmeyecektir. Elektronik katalog ile etkinlik tamamlanacaktır ” dedi.

DETAYLI BİLGİ:

 

 http://mailartbiennial.nku.edu.tr              

http://nkumailart.blogspot.com.tr

 

 

Facebook: 1st International MAIL ART Biennial -1. Uluslararası Mail Art Bienali

 

nkumailart@gmail.com

 

İnstagram: nkumailart