2023-02-18

Dekanımız Prof.Dr. Murat Özyavuz Anadolu Ajansına Yeşil Alanların Afet Sonrası Kullanımına Yönelik Röportaj Vermiştir

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği röportajda afet sonrası insanların toplanacak bir alan bulmasının ve yeşil alanların afet sonrası toplanma alanları olarak kullanılacak şekilde düzenlenmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, insanların normal zamanlarda vakit geçirdiği yeşil alanların, parkların, deprem sonrasında tamamen depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılayan alanlara dönüştürülebilir olması gerektiği önerisinde bulundu. Kamu ve yetkili kurumların kentlerdeki yeşil alanları deprem sonrasında depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazır hale getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Röportajın tamamına aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

Röportaj Linki

Röportaj Linki 2