2022-01-04

Baskıresim Kulübü Yılbaşı Kartları Sergisi Açıldı

Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Enis Malik Duran'ın koordinatörlüğü yaptığı "Baskıresim Kulübü" ilk sergisini Değirmenaltı'nda faaliyet gösteren Koala Coffe and Shop'ta gerçekleştirdi. "Yılbaşı Kartları Sergisi" gravür atölyesinde eğitim gören öğrencilerin yılbaşı kartı formatında ürettikleri baskı resimlerin seçkisini barındırıyor. Serginin gerçekleştiği mekanda oluşan kalabalık, serginin  Tekirdağ halkının da büyük ilgisini topladığını gösterdi. Bölümüz ve üniversitemizin farklı bölümlerinin öğretim üyeleri açılışta yer alarak sergiye destek oldular.

Serginin yapılış amacı, masalardaki broşürlerde yer alan: "Merhaba,
biz Baskıresim Kulübü olarak yeni yıla geleneksel bir yolla hoşgeldin demek istedik. “Yılbaşı Kartları Sergisi”nde yer alacak tüm kartlar, tümsek ve çukur baskı teknikleri kullanılarak, gravür atölyesinde üretilen özgün sanat eserleri. Dijital çağla birlikte yılbaşı ve tebrik kartı göndermek ya da hediye etmek büyük ölçüde  terk edildi. Ulaşılabilir sanat anlayışıyla, sanatçıların farklı boylarda ve kart formatında ürettikleri eserler ile yılbaşında özgün ve orijinal bir eser hediye etmek/almak hepimize iyi gelecek." metniyle izleyiciye aktarıldı.

Sergi 28 Aralık 2021/10 Ocak 2022 tarihleri arasında Koala Coffee and Shop'ta görülebilir.

Adres: Hürriyet Mahallesi Ataberk Sokak No: 14/A Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ