Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2023-11-01

100. Yılında Çizgilerle Cumhuriyet” Sergisi’nin Açılışı Gerçekleşti.



 

 

 

Fakültemiz Resim Bölümü'nün düzenlediği sergi, 31 Ekim 2023 tarihinde saat 14:00’de fakülte binasının giriş katında gerçekleştirildi. Sergiye, Dekanımız Prof. Dr. Murat Özyavuz, Resim Bölüm Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY, fakülte öğretim elemanları, resim bölümü mezun öğrencileri ve üniversitemiz öğrencileri katılım gösterdi.

Arş. Gör. Bige Gürses'in koordinasyonunda gerçekleştirilen sergi, Resim Bölümü'nün dördüncü sınıf öğrencileri ve mezunları tarafından, Cumhuriyet'in ilk yıllarına ait fotoğraf arşivlerinden seçilen görsellerin, kağıt üzerine grafik kalem tekniğiyle ve özgün bir estetik anlayışla yeniden yorumlandığı bir sergi olarak sunulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen, yaratıcılığın ve görsel anlatım becerilerinin ortaya konulduğu sergide, 47 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen ve çizgisel desen çalışmalarından oluşan toplam 63 eser bulunuyor.

Sergi 31 Ekim – 30 Kasım 2023 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi binasında izleyicilere açık olacaktır.