Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2022-10-26

100. Yılında Büyük Taarruz Sergisi Açıldı



 

 

Fakültemiz Resim Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı, varlığımızın sebebi Cumhuriyetimizin kuruluşunu sağlayan, Millî Mücadele Dönemi’nin 100. yıl kutlamalarından biri olan Başkumandan Meydan Muharebesi’ni anlatan, 100. Yılında Büyük Taarruz Sergisi; Rektörlük Binası TNKÜ Sanat Galerisinde 25 Ekim 2022 tarihinde açıldı.
 
Açılışa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Resim Bölümü Başkanı ve Sergi Koordinatörü Doç. Dalila ÖZBAY, akademik ve idari personel, öğrenciler ve sanat severler katıldı.
 

Sinevizyon gösterisinin ardından Doç. Dalila ÖZBAY, serginin konusu olan Büyük Taarruz’un 100. Yılı dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından sergiye eserleriyle katılan sanatçılara teşekkür belgeleri takdim edildi ve sergi gezildi. Her eserin altında yer alan künyelerde eserle ilgili açıklayıcı bilgiler yer alıyor. Sergi, 25 Ekim-11 Kasım 2022 tarihleri arasında TNKÜ Sanat Galerisi’nde görülebilir.