Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2013-07-08

Üniversitemiz 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Coşkusu



Üniversitemizin 2012-2013 Yılı Akademik Mezuniyet Töreni, Tekirdağ Namık Kemal Stadyumu’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Üniversitemiz Mezuniyet Törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ İlinin kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve mezunlarımızın aileleri katıldı.

Akademik Mezuniyet Töreninde konuşan Okulumuz Hemşirelik bölümü mezun öğrencilerimizden ve Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Ersin Kocaman, “Bu gün bizler için çok özel ve kıymetli bir gün. Bu gün yaşamımızın en heyecanlı dönemini geride bırakarak hayatın ta kendisine yelken açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Heyecanımızı paylaştığınız için hepinize, arkadaşlarım ve Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında katılımcılara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, Üniversitemizin hem akademik, idari ve fiziki altyapı alanında yapılan çalışmalardan bahsetti.  Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, mezunlarına hitaben yaptığı konuşmasını “Konumu ve durumu ne olursa olsun; “mezun” bir üniversitenin başarı simgesidir. Eğitim hayatlarını belirli bir döneminde bir çatı altında o üniversitenin kültürünü alan mezunlar, dünyanın herhangi bir yerinde öğrendikleri yöntemleri ve tarzları ile üniversitelerin simgesi olurlar. Biz bugün Namık Kemal Üniversitesi kimliğini hakkıyla taşıyacaklarına inandığım 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarımızı uğurluyoruz. Eminim ki, buradan mezun olan öğrencilerimiz Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edecek” sözleriyle tamamladı.

Mesajların okunmasının ardından protokol üyeleri Fakültelerimiz, Yüksekokulumuz ve Meslek Yüksekokullarımızdan dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

2004 yılı itibariyle öğrenci alan Peyzaj Mimarlığı Bölümü yeni kurulan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki ilk mezunlarını verdi. 

Fakültemiz mezun öğrencilerinden dereceye giren bölüm birincisi Ecem Çankır mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Bölüm birincimiz Ecem Çankır, ikincimiz Elif Saruhan ve üçüncümüz Eyşe Berna Bilgin mezuniyet belgelerini rektörümüz sayın Prof. Dr. Osman Şimşek’ten aldı.