Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2017-03-07

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Proje Sergisi Açıldı



 

Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından 2015 – 2016 ve 2016 – 2017 Eğitim Öğretim yılında yürütülen “Planlama” ve “Tasarım” dersleri kapsamında hazırlanan çalışmalar ile çeşitli maketlerin sergisi 6 Mart 2017 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye Alanında açıldı.

Proje sergisinin amacı, Peyzaj Mimarlığı Bölümü eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında akademik, lisans ve yüksek lisans projeleri ile bölgeye de katkı sağlamaktadır. Bu amaçla, Tekirdağ ilinde yer alan kamusal açık ve yeşil alanların planlama ölçeğinden tasarım ölçeğine kadar çalışmaları yapılmaktadır.  Planlamadan sonra gelen tasarım aşamasında da ev bahçesi ölçeğinden başlayıp kentsel tasarım ölçeğine kadar çalışmalar yapılabilmektedir.

Bu kapsamda sergide Tekirdağ il sınırlarında bulunan Ev Bahçesi, Mahalle Parkı (Hürriyet Mahallesi), Sahil (Tekirdağ - İstanbul Yolu Karaevli Sahili), Kent Meydanı (Tekirdağ Yeni Kent Merkezi Meydanı ve Tekirdağ Kent Merkezi Hükümet Caddesi), Sanayi Alanı (Tekirdağ Eski Sanayi Alanı) ve Afet Parkı (Tekirdağ İli Afet Eğitim Parkı) gibi alanların proje dersleri kapsamında yapılan planlama ve tasarım posterleri sunulmuştur. Bu alanlar ile beraber farklı malzemelerle üniversitemizin yerleşke maketleri de sergilenmiştir.  Ayrıca sergi; yıl içindeki Dendroloji, Karayolları Peyzaj Planlama, Çevre Sorunları, Peyzaj Ekolojisi ve Biyolojik Onarım Tekniği teorik derslerinin içeriklerini yansıtan bilgilendirme posterlerini de içermektedir.

Sergi üniversitemiz akademik ve idari personeli ile tüm öğrencilerimize açık olup 31 Mart 2017 tarihine kadar gezilebilir.