Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2018-04-10

Karikatür Topluluğunun Konsept Sanat ve İllüstrasyon Nedir Dünyadaki ve Ülkemizdeki Yeri Konulu Etkinliği Düzenlendi



 

Üniversitemizin farklı bölümlerinden öğrencilerin kurduğu Karikatür Topluluğu ilk etkinlik olarak“Konsept Sanat ve İllüstrasyon Nedir? Dünyadaki ve Ülkemizdeki Yeri”  konulu bir konferans düzenledi.

Konferansa Maviturta Görsel Sanatlar Platformu Kurucusu Ertan Ceyhan konuşmacı olarak davet edildi. Açılış konuşmasını yapan Karikatür Topluluğu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker Yönsel, mizahın önemini vurgulayarak konuşmacıya katılımından dolayı teşekkür etti.

İlk olarak Maviturta Dijital ve Görsel Sanatlar Platformu tanıtıldı. Konsept Sanat ve İllüstrasyon kavramlarının genel ve teknik anlatımı yapıldı. Her iki kavramın alt kolları anlatılıp, illüstrasyon piyasasından örnekler verildi. Bu sektördeki iş piyasasından yerli ve yabancı sanatçılar, çalışmaları gösterilip tanıtılarak aralarındaki benzer ve farklılıklar karşılaştırıldı. Ayrıca illüstrasyon alanında kullanılan geleneksel ve dijital malzemeler tanıtıldı. Yerli sektörde illüstrasyon ve konsept sanat üzerine nerelerde çalışılır? Neler yapmak gerekmektedir? sorularına cevaplar arandı. Türkiye’deki mevcut oyun firmaları listelendi. Konferans sonrasında konuyla ilgili sorular cevaplandı.

Programın sonunda Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker Yönsel tarafından günün anısına İllüstratör Ertan Ceyhan’a  “Teşekkür Belgesi” verildi.

Etkinlik sonrası katılımcı öğrencilerin portfolyoları gençlik merkezinde detaylı olarak incelendi. Örnek olarak dijital boyama yapıldı.