Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2020-05-29

Fakülte Dekanımız ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Öğretim Üyemiz Prof.Dr.Murat Özyavuz Yeşil Mimarlar Topluluğunun Canlı Yayın Konuğu Oldu



 

Yeşil Mimarlar Topluluğunun 18 Mayıs Pazartesi günü topluluk öğrencilerimizden Esmanur KÜÇÜKKAYA'nın moderatörlüğünde gerçekleştirdiği canlı yayına Fakültemizin Dekanı ve Bölüm Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ konuk oldu. Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ mesleğe başlangıç süreci ile akademik ve idari kariyerindeki ilerleyişini anlattı. Katılımcılardan gelen sorular üzerine gerçekleştirilen yayında mesleğimizin hangi alanlarda çalışmalarını sürdürebileceği hakkında bilgi verdi. Akademisyenlik ve gerekleri üzerinde dururken, üniversitemizden mezun olup akademisyenliği tercih eden öğrencilerimizden bahsetti. Öğrenci ve eğitim odaklı konuşmasında ders programlarına mesleğin tanıtımına yönelik dersler eklenmesinin öğrenciler için fayda sağlayacağını, proje sürecine öğrencilerin bakış açısının nasıl olması gerektiğini, stajların önemini, mesleki yeterliliğin yanında kişisel gelişimin öneminin mezuniyet sonrası iş sahibi olmada da etkisini dile getirdi.

Pandemi sürecine de değinerek mesleğimizin çalışma alanı olan açık yeşil alanların özellikle ekolojik bakımdan kent ölçeğindeki önemi üzerinde durdu.

Dekanımız konuşmasının sonunda öğrencilere hedeflerini erkenden belirlemeleri ve mesleğimizi ilerletmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Gerçekleştirilen yayına Yeşil Mimarlar Topluluğunun instagram ve youtube hesaplarından erişebilirsiniz.