Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2016-12-15

Uluslararası Baskıresim Değişim Programı IPEP INDIA 2016 Sergisi “BREAKING NEWS” Açıldı



 

Fakültemiz Resim Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Melihat TÜZÜN’ün eseri, Uluslararası Baskıresim Değişim Programı IPEP INDIA 2016 tarafından seçilerek, bu program kapsamında kendisine gönderilen 20 eser ile birlikte, üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sergi salonunda sergilenmektedir.

Baskı teknikleri aracılığıyla dünya üzerindeki sosyo-politik kavramların altını çizmeyi amaçlayan Uluslararası Baskıresim Değişim Programının (IPEP INDIA) bu seneki teması, "Son Dakika Haberleri" olmuştur. Kendi bölgesel farklılıklarımız olmasına rağmen haberler tüm dünyayı da etkilemektedir. Ana hedefi, baskıresim tekniklerinin daha özgün bir formatından yararlanarak, sanatçıların kendi ülkelerinde çıkan günlük gazetelerdeki yaşanan olayların ve felaket haberlerinin izleyicilere ulaşmasını sağlamaktır.

Sergi, İngiltere, Fransa, İtalya, Brezilya, Amerika, Almanya, İspanya, Hindistan ve Türkiye gibi farklı ülkelerden 20 farklı sanatçının kendi ülkelerindeki son dakika haberlerinin yayınlandığı gazeteler üzerine bastıkları resimlerden oluşuyor. Bu program, kabul edilen sanatçılar arasında eser değiş tokuşu sağladığı gibi belli bir konu üzerinde, farklı ülkelerden sanatçıların ürettikleri eserlerin, değişik ülkelerde sergilenerek daha çok paylaşıma ve daha çok kişiye ulaşmasına da olanak sağlıyor.

Sergi 14-21 Aralık 2016 arası Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sergi Salonunda gezilebilir.