Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2016-01-08

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi 2016 Güzel Sanatlar Fakülteleri Öğretim Elemanları Sergisi



 

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi,  Resim Bölümü “8 Mart Dünya Kadınlar Günü 2016’’ da Trakya Üniversiteler Birliği üyeleri olan dört üniversitenin (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversite),  Güzel Sanatlar Fakülteleri öğretim elemanlarının katılımıyla, resim ve baskıresim sergisi düzenleyecektir. Amaç; birliğin üyesi olan Üniversite hocalarımızın eserlerini bir arada sergileyerek, sanatsal, kültürel ve sosyal etkileşim sağlamaktır. 

AMAÇ:

Trakya Üniversiteler Birliği üyeleri olan dört üniversitenin ( Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi),  Güzel Sanatlar alanında görev yapan öğretim elemanları eserlerinin, bir arada sergilenerek, birliğin amaçlarına arasında olan, sanatsal, kültürel ve sosyal etkileşimi sağlamak.

 

SERGİ HAKKINDA BİLGİLER

Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümü, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü 2016” de, TÜB üniversiteleri, Güzel Sanatlar alanında görev yapan öğretim elemanlarının katılımıyla Resim ve Özgün Baskıresim Sergisi düzenleyecektir. Üniversitemizde sergilenen eserler, daha sonra Trakya Üniversiteler Birliği üyeleri olan üniversitelerde de sergilenmesi planlanmaktadır. Sergi hakkında bilgiler;

1-      Sergiye katılacak eserlerin uzun kenar boyutu 1 m. 20 cm.yi geçmemelidir. Eserlerin daha önce sergilenmemiş ve/veya yeni eserler olması önemlidir.

2-      Eserler, asılmaya hazır bir şekilde teslim edilmelidir. (Eserlerin arkasında asmak için tel veya ip olmalıdır).

3-      Eser sahipleri, katalog basımı için;

·         Kısa Özgeçmiş (bir paragrafı geçmeyecek Türkçe ve İngilizce)

·         Sanatçı Fotoğrafı (300 dpi çözünürlükte ve jpg)

·         Eser Fotoğrafı (1 adet, 300 dpi çözünürlükte ve jpg)

·         Eser bilgilerini tubkarma@gmail.com e‐posta adresine en geç 20 Ocak 2016 tarihine kadar göndermelidir.

4-     Sergiye katılan her öğretim elemanına, sergi sonunda katılım belgesi verilecektir.

5-     Sergi için eserler, ilgili Fakülte Dekanlıkları veya ilgili Rektörlükler tarafından araçla toplu olarak gönderilmesi sağlanmalıdır. Koşulların uymaması durumunda eser sahipleri eserlerini kargoyla gönderebilir.

6-      Eserlerin sergi için Üniversitemize gelene kadar, sergileme sürecinde ve eserlerin sahiplerine teslim edilene kadar olan süreçte oluşabilecek HASARLARDAN Namık Kemal Üniversitesi sorumlu değildir.

7-      Eser sahiplerinin sergiye katılımları durumunda yol ve konaklama giderleri kendilerine veya kurumlarına aittir.

8-      Sergi Açılışı: 8 Mart 2016 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Sergi Salonunda ve daha sonra belirtilen saatte olacaktır.

9-      Sergileme süresi 8 Mart‐ 28 Mart 2016 tarihleri arasındadır.

10-   Eserler 15‐26 Şubat 2016 tarihleri arasında teslim olacak şekilde aşağıda belirtilen adrese gönderilmelidir.

Namık Kemal Üniversitesi

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Değirmenaltı- Süleymanpaşa 59030 TEKİRDAĞ

 

11-    Sergi bitiminde eserler, TÜB üniversitelerinden hangisinde ilk önce sergilenecekse o Üniversiteye, Namık Kemal Üniversitesi tarafından gönderilecektir.

 

Sergi Sorumlusu: Prof. Melihat TÜZÜN (Tel: 282 250 29 51)

ve Öğr. Gör. Mahpeyker YÖNSEL (Tel: 282 250 29 58)

Katalog, Afiş Tasarım: Arş. Gör. Bige GÜRSES  (Tel: 282 250 29 61)

Eser Teslimi: Öğr. Gör. Mahpeyker YÖNSEL ve Arş. Gör. Bige GÜRSES