Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2018-04-25

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri ile Workshop Yapıldı



 

Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerine portfolyo hazırlama tekniğine yönelik bir workshop gerçekleştirildi. Workshop’a, 19-20 Nisan tarihlerinde, 10’ar kişiden oluşan iki farklı grup katıldı. Workshop, ödüllü Grafik Sanatçısı olan, fakültemiz Grafik Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Onur KURAN tarafından yapıldı.

Workshop kapsamında, günümüzde bilhassa planlama, tasarım ve sanat alanlarının her birinde ihtiyaç duyulan portfolyo tasarımları; içerik, özgeçmiş, sunum paftaları ve interaktif olmak üzere bölümlendirilerek katılımcılara; hem akademik (yurtiçi ve yurtdışı) hem de özel sektöre yönelik örnek portfolyolar incelenerek anlatılmış, daha sonra da eskiz çizimleri, fikir taslakları ile konunun öğrencilere aktarımı sağlanmıştır. Workshop'un ikinci bölümünde,  "interaktif PDF belgesi oluşturmak ve portfolyo tasarımını bu şekilde adapte etmek" üzerine bir sunum yapılmıştır.

Workshop etkinliği, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuğba KİPER tarafından günün anısına “Teşekkür Belgesi” vermesi ve workshopa katılan öğrenci ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim elemanlarının toplu fotoğraf çekimi ile tamamlanmıştır.