2015-04-13

Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği'nden Dekanlığımıza Ziyaret

Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği’nden Başkan Vekili Rahim COŞKUN, Genel Sekreter Nazım GÖNCÜ ve Serpil ÇERTİK’in 10.04.2015 tarihinde Fakültemize yaptıkları ziyarette; Tekirdağlı muharip gaziler için yapılması düşünülen anıt için yer seçimi ve anıt projesinin hazırlanması konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

Görüşmelere Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Aslı KORKUT, Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esen Gökçe ÖZDAMAR katıldı.

Toplantıda öncelikle, anıt için uygun yer olarak, kent halkının yoğun kullandığı,  yaşayan bir mekanın belirlenmesinin, bu amaçla da Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem EŞKİNAT ile görüşülmesinin uygun olacağına karar verildi. Yer seçiminden sonra, hazırlanacak projenin yarışma projesi formatında duyurulmasının,  farklı alternatiflerin ortaya çıkmasına olanak sağlayacağı, ayrıca projenin uygulama aşamasında da sponsor bulunmasına katkı sağlayabileceği konusunda görüş birliğine varıldı.