Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2014-09-16

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Fakültemizi ziyaret etti.



Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Fakültemizi ziyaret ederek, Tekirdağ kentsel peyzajı ve  kentsel planlama sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde  bulundu.Toplantıya fakültemiz dekanı Prof. Dr. Aslı KORKUT, dekan yardımcıları Doç. Dr. Murat ÖZYAVUZ  ve Doç. Dr. Elif ŞİŞMAN,  Resim Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Melihat TÜZÜN,  Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esen Gökçe ÖZDAMAR ile  fakültemizin  öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda, Tekirdağ’da şu ana kadar gercekleşen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Eşkinat, Süleymanpaşa için yapılacak olan projelerde Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği içinde olmak istediklerini dile getirdi.

Dekan Korkut, Başkan Eşkinat'ın fakültemizi ziyaretinden  onur duyduklarını belirterek, Süleymanpaşa' da özellikle sanat ve kültür alanında  gerçekleştirmek istedikleri projeleri takdirle karşıladıklarını, fakültemiz ile  Süleymanpaşa Belediyesi arasındaki bu  işbirliğinin, kentsel tasarım ve planlamaya yönelik projeler üreten fakültemiz öğrencilerinin motivasyonu ve başarısı için de çok büyük bir fırsat olacağını dile getirdi.

Süleymanpaşa sahilinde yapılması planlanan dönüşüm ile alakalı görüşmeler sırasında, fakültemiz Peyzaj Mimarlığı öğrencilerine geçen yıl proje dersi kapsamında hazırlatılan ve fakültemiz fuaye alanında sergilenmiş olan kentsel tasarım ve kıyı şeridine ilişkin avan projeler incelenip tartışıldı.

Görüşmeler sonrasında,  iki kurumun beraber birden fazla projeye imza atabileceği fikri ortaya çıkarken ekim ayının başında detaylı bir toplantı ile somut adımlar atılması kararı alındı.

Başkan Eşkinat ve Dekan Korkut'un yanında görüşmelerde Süleymanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Umut Talayman ile ekibi de yer aldı .