Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2016-05-27

Reaktif Pudra Betonu - Wash Beton Uygulamaları Kent Mobilyaları Sergisi



 

Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü Yeşil Mimarlar Topluluğu koordinatörlüğünde 27 Mayıs 2016 Cuma günü saat 14:30' da Öğr. Gör. Ahmet Bal tarafından verilen " Peyzaj Konstrüksiyon II" dersi kapsamında yapılan "Reaktif Pudra Betonu - Wash Beton Uygulamaları Kent Mobilyası Sergisi" düzenlenmiştir.

Dönem süresince toplam 54 öğrenci 10 farklı ekip oluşturarak karışımlarını, tasarımlarını ve uygulamalarını kendilerinin yaptığı reaktif pudra beton ve wash beton kent mobilyaları üretmiştir.  

Liflerle güçlendirilmiş, çok düşük su/çimento oranına sahip, silis dumanı - süper akışkanlaştırıcı - ince öğütülmüş kum içeren yüksek dayanıklı kompozit bir malzeme olan Reaktif Pudra Betonundan ve Wash Betondan şehir bankları, su yolu, bisiklet parkı, stopark gibi yapılar ortaya koyan öğrencilerin yaptığı çalışmalar katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Sergide grupların yaptığı uygulamaların yapım aşamalarını gösteren kısa videonun izlenilmesinin ardından katkılarından dolayı Sağlamtaş Prefabrik Genel Müdürü Celal Çelik ile Öğr. Gör. Ahmet Bal’ a ve uygulamaların yaratıcıları grup öğrencilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Sergi Fen Edebiyat Fakültesi sergi salonunda olup 02 Haziran 2016 tarihine kadar gezilebilir.