Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2016-04-22

Peyzaj Mimarlığında Tasarım Süreçleri ve Dinamikleri Semineri Gerçekleştirildi



 

“13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” etkinlikleri çerçevesinde, Fakültemiz bünyesinde her yıl gerçekleştirilen  etkinliklerden ilki olan “Peyzaj Mimarlığında Tasarım Süreçleri ve Dinamikleri” konulu seminer, 19 Nisan 2016 Salı günü saat 13:30’da Dr. Murat MEMLÜK tarafından verilmiştir.

2000 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden mezun olan Dr. Memlük, yüksek lisans ve doktora eğitimini aynı üniversitede sırasıyla 2003 ve 2009 yıllarında  tamamlamıştır. 2010 yılında MDesign Peyzaj Çevre Düzenleme Kentsel Tasarım Şirketi’nin kurmuştur. Bugüne kadar ulusal ve uluslar arası ödül kazandığı çok sayıda yarışmaya katılmış olan Dr. Memlük’ün  projelerinin bir çoğu uygulanmıştır.

Dr.Memlük, seminerinde tasarım süreci ve işleyişi, proje çizim ve uygulamaları gibi mesleki tecrübelerini aktarmış, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yönelttiği soruları cevaplandırmıştır.

Seminerin sonunda Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut tarafından  Dr. Murat Memlük’e teşekkür belgesi verilmiştir.

Seminerin ardından Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem ÖZÇAKI’nın yürütücülüğünde hazırlanmış olan “Kentsel Aks Mimari Tasarım Sergisi” gezilmiştir.