2016-11-08

ICOMOS'a Fakültemizden Katılım

Fakültemiz Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr.  Timur KAPROL, ICOMOS* (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi) tarafından düzenlenen  ICOMOS  AGA&ADCOM İSTANBUL 2016 Sempozyumu’ na “Post Disaster Housing Production In Edirne, in 20th Century’’ başlıklı bildiri ile katılmıştır.

*ICOMOS; dünyada kültürel mirasın korunması, kullanımı ve değerlendirilmesi misyonu ile yola çıkmış, kâr amacı gütmeyen, uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. UNESCO Dünya Miras Sözleşmesi’nin hazırlanmasında Dünya Miras Komitesi’nin resmî danışma kuruluşu olan ICOMOS, koruma altına alınması teklif edilen varlıkları inceleyerek  Dünya Miras Listesi’ne kayıtlı varlıkların korunma durumu hakkında görüş bildirmektedir.  ICOMOS Türkiye Milli Komitesi, kurulduğu 1974’ten beri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlantısını sürdürerek ulusal ve uluslararası faaliyetler düzenlemektedir.