Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2013-12-11

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Oryantasyon Programı



Oryantasyon programı,  fakültenin tüm akademik personeli ile  fakülte sekreterinin katılımıyla  gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan fakültenin kurucu dekanı Prof. Dr. Aslı B. Korkut, bu programın amacının, fakültemize yeni gelen öğrencilerimizin yeni yaşam çevrelerine uyum sağlamalarını kolaylaştırmak olduğunu belirterek; fakültenin 2010 yılında kurulan genç bir fakülte olduğunu, 2011 yılında dekan atanmasının ardından Mimarlık, Resim, Grafik Tasarım ve Endüstri bölümlerinin açılışını gerçekleştirdiklerini, Ziraat Fakültesi çatısı altında 4 yıl lisans eğitimi veren Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün bu fakülteye aktarılmasıyla birlikte fakültenin hızlı bir  gelişim gösterdiğini, bu yıl  Mimarlık Bölümü’ne ilk kez öğrenci aldıklarını, önümüzdeki yıl da Resim Bölümü’ne öğrenci  alacaklarını açıklayarak fakültenin tüm akademik kadrosunu  tanıtmış ve   yeni eğitim- öğretim yılının başarı ve huzur içinde geçmesi   dileklerinde bulunmuştur.

                Üniversitemizin kuruluşu, yapılanması  ve yönetim birimleri hakkında bilgiler veren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif E. Şişman’ın ardından, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Özyavuz, öğrencilerimizde olması gereken çevre algısının önemine dikkat çekerek üniversitemiz yerleşkesinin  bulunduğu Tekirdağ ili, ilçeleri ve yakın çevresinin doğal, kültürel ve tarihi özellikleri hakkında özet bilgiler vermiş, Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programlarını açıklamıştır. Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğba Kiper de üniversitemiz bünyesindeki spor olanakları, öğrenci toplulukları ve  ücretsiz kurslar hakkında bilgiler vermiştir.

Oryantasyon programı,   fakültenin tüm öğretim elemanlarının öğrencilere   kendilerini tanıtmalarının ardından sona ermiştir.