Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2014-12-20

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kıyafet Tasarım Yarışması (24 Aralık 2014)



Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, 24.12.2014 Çarşamba günü II. geleneksel kıyafet tasarım yarışmasını düzenleniyor. Yarışmanın bu yılki teması, geçen seneden farklı olarak"hareketli formlar" üzerine odaklanıyor.

Yarışmaya katılmak isteyen kişiler ikili gruplar halinde birbirlerine kraft kartonu kullanılarak, kişiye özel bir kıyafet tasarımı yapıyor ve 24 Aralık günü saat 15.00-19.00 arasında yapılacak olan defileye giyerek katılıyor. Tasarımların içinden en yaratıcı çalışmalar jüri üyelerince belirlenen kriterler doğrultusunda seçiliyor. Kıyafetin tasarımı kadar, onu taşımak da önemlidir.

Tasarımda önemli bir kriter, kıyafette yer alan bir ip ya da mekanizma aracılığıyla kıyafetin form değiştirerek "giyilebilir mekan"a dönüşmesidir. Yarışmanın anahtar kelimeleri giyilebilir mimarlık/mekan, origami ve katlantı.

Geçen sene Mimarlık Bölümü'nce ilki gerçekleştirilen yarışmanın videosuna Karışıkiçecek'ten ulaşılabilir.  Yarışma tüm Üniversite öğrenci ve akademik, idari personeline ve Üniversite dışından katılıma açıktır.

 

Yer: NKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Tarih: 24.12. 2014, 15.00-19.00