2020-08-28

Farkındalığı Arttırmaya Yönelik Etkinlik: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yerleşkesi yarı açık alan tasarımları

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi GSTMF Mimarlık Bölümü’nde 2019-2020 eğitim-öğretim güz yarıyılında Doç. Dr. Esen Gökçe Özdamar ve Doç. Dr. Okşan Tandoğan tarafından yürütülen MİM501 ve MİM601 kodlu 2+6 (10) Mimari Tasarım V-VI dersleri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yerleşkesinde çevresel farkındalığı arttırmak amacıyla bir proje çalışması yapılmıştır. Projede yerleşke içinde kullanılabilecek ve ağırlıklı olarak öğrencilerin sosyalleşme, dinlenme gibi faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri çevresel atıklarla gerçekleştirilmiş yarı açık alanların fiziksel olarak üretimi hedeflenmiştir.

Öğrencilerin Teknik Bilimler MYO İnşaat Teknolojisi Bölümü'nden Öğr. Gör. Ahmet Bal'ın değerlendirmeleri doğrultusunda geliştirdikleri ve statik hesaplamalarını ve detaylarını da tasarladıkları projelerinin pandemi döneminin bitmesiyle öğrenciler tarafından fiziksel olarak üretilmesi planlanıyor.

Katkılarından dolayı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve GSTMF Dekanlığına teşekkür ederiz.

Detaylı bilgi için ilgili projelerin dosyalarına aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

Kitap Pavilion, Video

Recycling Pavilion