2016-11-25

Fakültemize Ait Derslik ve Atölyelerin Envanteri Çıkarıldı

Fakültemiz Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Resim Bölümlerinde aktif olarak kullanılan derslikler ve atölyelere ilişkin bilgiler ve görsellerin envanteri oluşturulmuştur.

Mimarlık Bölümüne Ait Derslik ve Stüdyolar

D-105 NOLU DERSLİK

Mimarlık Bölümü'nün kullanıma başlama tarihi: 2013 Güz dönemi

Masa ve sandalye sayıları: 19 çizim masası, 35 tabure

D-104 NOLU DERSLİK

Mimarlık Bölümü'nün kullanıma başlama tarihi: 2015 Güz dönemi

Masa ve sandalye sayıları: 25 çizim masası, 33 tabure

TASARIM STÜDYOSU

Dersliğin yeri: NKÜ, Merkez Kampus, Piramit Salon (Eski yemekhane binası, orta kat)

Mimarlık Bölümü'nün kullanıma başlama tarihi: 2016 Güz dönemi

Masa ve sandalye sayıları: 100 çizim masası, 100 tabure

B-1 NOLU DERSLİK

Dersliğin tipi: Teorik dersler için

Mimarlık Bölümü'nün kullanıma başlama tarihi: 2016 Güz dönemi

Masa ve sandalye sayıları: 36 masa, 108 sandalye (yere sabitlenmiş)

Peyzaj Mimarlığı Bölümüne Ait Derslik ve Atölyeler

D-209 NOLU DERSLİK

Dersliğin yeri: NKÜ, Merkez Kampus, Merkezi Derslikler Binası, D-209 nolu derslik

Dersliğin tipi: Teorik ve uygulamalı dersler için (Dendroloji I, Doğal Bitki Örtüsü, İç

Mekan Bitkileri, Karayolu Peyzaj Planlama, İç Mekan Bitki Tasarımı ve Biyolojik Onarım

dersleri yürütülmektedir)

Derslikte bulunanlar: 25 masa, 26 sandalye, 1 adet sunum kürsüsü ve sandalye, 1 adet

projeksiyon

D-211 NOLU DERSLİK / ATÖLYE

Atölyenin yeri: NKÜ, Merkez Kampus, Merkezi Derslikler Binası, D-211 nolu derslik

/atölye

Atölyenin tipi: Uygulamalı dersler için (Coğrafi Bilgi Sistemleri, Bitkisel Tasarım,

Proje I-III ve Peyzaj Planlama I dersleri yürütülmektedir, sınav zamanlarında sınıf düzeninde

kullanılmaktadır )

Atölyede bulunanlar: 20 çizim masası, 40 tabure, 1 adet sunum kürsüsü ve sandalye, 1

adet projeksiyon

D-212 NOLU DERSLİK / ATÖLYE

Atölyenin yeri: NKÜ, Merkez Kampus, Merkezi Derslikler Binası, D-212 nolu derslik

/atölye

Atölyenin tipi: Uygulamalı dersler için (Proje I-III, Yer Örtücüler, Bitkisel Tasarım,

Peyzaj Konstrüksiyon I, Çizim ve Grafik Anlatım Tekniği ve Şehir ve Bölge

Planlama dersleri yürütülmektedir, sınav zamanlarında sınıf düzeninde kullanılmaktadır)

adet projeksiyon

MESLEKİ BECERİ LABORATUARI - DERSLİK / ATÖLYE

Atölyenin yeri: NKÜ, Merkez Kampus, Merkezi Derslikler Binası, Mesleki Beceri

Laboratuarı (derslik / atölye olarak kullanılmaktadır)

Atölyenin tipi: Teorik ve Uygulamalı dersler için (Matematik I, Temel Tasarım

ve Temel Bilgi Teknolojileri I dersleri yürütülmektedir, genellikle atölye olarak

kullanılmakta, sınav zamanlarında ise sınıf düzeninde kullanılmaktadır)

Atölyede bulunanlar: 70 çizim masası, 66 sandalye, 1 adet sunum kürsüsü ve

sandalye, 1 adet projeksiyon

B-1 NOLU DERSLİK

Dersliğin yeri: NKÜ, Merkez Kampus, Merkezi Derslikler Binası, B-1 nolu derslik

Dersliğin tipi: Teorik dersler için (Peyzaj Mimarlığına Giriş, Meteoroloji ve İş Sağlığı

ve Güvenliği dersleri yürütülmektedir)

Derslikte bulunanlar: 36 masa, 108 sandalye (yere sabitlenmiş), 1 adet sunum kürsüsü

ve sandalye, 1 adet projeksiyon

106 NOLU TASARIM / MAKET ATÖLYESİ

Atölyenin yeri: NKÜ, Merkez Kampus, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi 106

nolu atölye

Atölyenin tipi: Uygulamalı dersler için (Peyzaj Planlama I dersi ile Proje I-III dersleri

yürütülmektedir, gerektiğinde teorik dersler de yürütülmektedir)

Atölyede bulunanlar: 9 çizim masası, 17 tabure

107 NOLU TASARIM / MAKET ATÖLYESİ

Atölyenin yeri: NKÜ, Merkez Kampus, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi 107

nolu atölye

yürütülmektedir, gerektiğinde teorik dersler de yürütülmektedir)

Atölyede bulunanlar: 8 çizim masası, 25 tabure

YAŞAM MERKEZİ TASARIM / MAKET ATÖLYESİ

Atölyenin yeri: NKÜ, Merkez Kampus, Yaşam Merkezi Güzel Sanatlar, Tasarım ve

Mimarlık Fakültesi Tasarım / Maket Atölyesi

Atölyenin tipi: Uygulamalı dersler için (Peyzaj Donatı Elemanları, Maket, Proje

Hazırlama Sunu Tekniği dersleri yürütülmektedir)

Atölyede bulunanlar: Öğrenciler için 16 çizim masası ve 26 sandalye, öğretim üyeleri

için 2 uzun masa ve 5 sandalye, 78 adet kilitli dolap

Resim Bölümüne Ait Derslik ve Atölyeler

C-330 NOLU RESİM ATÖLYESİ

2013 yılında Resim Bölümüne verilen ilk atölyedir. Merkezi derslikler binasındadır. Fayans duvarda geçen yıl çatlama olmuş ve düzeltilmiştir. Öğrencilerin kullanımı için şövale, etejer, sandalye, öğretim elemanı masası v.b gibi demirbaşlar atölyede mevcuttur.

RESİM ATÖLYESİ 1- YAŞAM MERKEZİ

2016 yılında Resim Bölümü için yaşam merkezinde hazırlanmış bir atölyedir. Sosyal yaşam merkezi binasının en alt katıdır. Eğitim- öğretim için gerekli demirbaşlar atölyede mevcuttur.

RESİM ATÖLYESİ 2- YAŞAM MERKEZİ

GRAVÜR ATÖLYESİ

2014 yılında Resim Bölümüne verilen ilk uygulama atölyesidir. Fen Edebiyat Fakültesi binasında Gravür dersi için gerekli 2 baskı presi, kurutma rafı düzeneği, aquatinta dolabı, tandır ve merdaneler mevcuttur.

DUVAR RESMİ ATÖLYESİ

2016 yılında Resim Bölümüne duvar resmi atölye uygulamaları için verilmiştir. Eski Fizik tedavi binasındadır. Atölye için 5 mermer masa özel olarak yaptırılmıştır.

B-103 NOLU DERSLİK

2015 yılından bu yana Resim Bölümünün teorik dersleri ile temel sanat eğitimi dersinin yapıldığı dersliklerden biridir. Merkezi derslikler binasındadır. Eğitim- öğretim için gerekli demirbaşlar atölyede mevcuttur.

B-101 NOLU DERSLİK