Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2018-06-13

Doç.Dr. Mustafa Cevat ATALAY dan Uluslararası Sanat Kolonisi ve Sempozyumuna Yönetici Olarak Katılım



 

Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Resim Bölümü, Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Cevat Atalay, 3- 8 Haziran 2018 Tarihleri arasında, Belediye Başkanı Miroslav Markus tarafından, düzenlenen, Küratörlüğünü Dr.Prof.h.c.MSc. Julianna Illes Major’un yaptığı, “Nature” temalı Uluslararası Belo Blato / SIRBİSTAN Sanat Kolonisi ve Sempozyumunda katılımcı ve yönetici olarak görev almıştır.

Bütün sanatçıların eserleri ile uygulamalar yaptığı Sanat kolonisi ve sempozyum ekibi 8 Sırp, 4Türk, 4 Macar sanatçıdan oluşmuştur. Sanatçı ekibi sempozyumda, "Doğayı" tuval üzerine yağlı boya tekniği ile yorumlarıyla aktarmışlardır. Yerel basınında yoğun ilgi gösterdiği Sempozyum sırasında, Sırbistanın en büyük kentlerinden Zrenjanin Belediye başkanı ve Kültür, Turizm bürosu tarafından sanatçılar konuk edilerek, sanatçılara teşekkür edilmiştir.

Konuşmaların yapıldığı toplantıda, Sempozyum yöneticisi, Doç.Dr. Mustafa Cevat Atalay, yapılan sanatsal etkinlik sayesinde, sanatçılar ve kültürler arasında paylaşım iletişim, sanatsal etkileşimin arttığını belirtmiştir.