2015-11-22

Eskizlerle Tekirdağ Sergisi

Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencilerinin Tekirdağ ile karakalem eskiz çalışmaları "Eskizlerle Tekirdağ" başlığı altında Tekirdağ Mimarlar Odası'nda sergilenmektedir. Çalışma Yrd.Doç.Dr. Meltem ÖZÇAKI koordinatörlüğünde yürütülmüştür. Çalışmaya 1-2-3. sınıfta okuyan 70 öğrenci katılmıştır.

Eskiz mimari tasarımların kağıt üzerine yapılan karalamalar neticesinde şekillendiği aşamadır. Mimarların düşünce hızıyla tasarımlarını oluşturmalarını sağlar. Bunun yanı sıra kentsel mekanı tasarlayan mimarların bu çevreyi tanımaları ve kendi algıladıkları bağlamda kağıda aktarmaları açısında da kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı öğrencilerin kentin özellikle tarihi bölgelerini gözlemlemeleri ve eğitimlerini sürdürdükleri kente ait dokuyu incelemeleridir.

13 Kasım'da açılan “NKÜ Mimarlık Bölümü Öğrencilerinin Gözünden Eskizlerle Tekirdağ" Sergisi, 26 Kasım'a kadar ziyaret edilebilir.