Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2014-04-09

Can Dostumuz Kediler Sergisi ve Öğrenciler Arası Kedi Resim Yarışması



DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ HAYVANSEVERLER KULUBU ÖĞRENCİLERİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ  1

“KEDİ RESİMLERİ SERGİSİ VE KERMESİ”

 

 

5 Mayıs – 16 Mayıs 2014 tarihleri arasında Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öncülüğünde Üniversitemiz öğrencileri ile kurulan “Doğuş Üniversitesi Hayvan Severler  Kulübü” sosyal sorumluluk  projesi olarak Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından amatör ve profesyonel sanatçılara açık bir “Kedi  Resimleri” Sergisi ve kermesi   düzenlenmiştir.   Eserler ve kermes satış hasılatı Haytap’a bağışlanacaktır. 

 

Satış sırasında, Kulüp mensubu öğrencilerimiz görevli olacaklardır.   5 – 8 Mayıs 2014 tarihleri arasında devam edecek olan kermes hasılatı  makbuz karşılığında  HAYTAP’a verilecektir. Haytap  Kadıköy Şubesinden görevliler açılışta ve devam eden günlerde  sergi  ve kermeste hazır bulunacaklardır.  HAYTAP  fotoğrafları ile ve makbuzlar karşılığı hayvanlara yaptığı destek ve yardımları belgeleyerek Kurumumuzu bilgilendirecektir. Kermeste Marmara Üniversitesi Grafik Bölümü mezunu değerli Sanatçı Sayın Rezzan Ganiz'in seçkin eserleri ve el ürünleri de satışa sunulacaktır.

 

Kedi Resimleri  Sergisi’ne Katılım Şartları

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi  duyarlı üniversite öğrencileri  ile birlikte Sokak Hayvanlarını korumak ve kollamak amacı ile  bir birlik oluşturmuştur. Bu amaçla bir sosyal sorumluluk projesi olarak  “Can Dostumuz Kediler”  başlıklı  bir resim  Sergisi düzenlenecektir.  

·      Sergiye amatör ve profesyonel sanatçılar, sanat öğrencileri   katılabilir.

·      Katılımcıların  sergiye  katılabilmek için en az 3kg. kedi ve 3 kg.köpek kuru mamasını Doğuş Üniversitesi Hayvanları Koruma Kulübü’ne bağışlamaları gerekmektedir. Konu ile ilgili sorular olduğu takdirde nerkmen@dogus.edu.tr’ye yazmaları rica olunur.

·      Eserler sergilenmeye hazır olarak teslim edilmelidir.

·      Eser sahipleri sergide satışı yapılacak eser gelirlerini HAYTAP’a bağışlamayı kabul ederler.

Güzel Sanatlar Liseleri ve Lise  Öğrencileri “Kedi Resimleri” Yarışması

 

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi  duyarlı üniversite öğrencileri  ile birlikte Sokak Hayvanlarını korumak ve kollamak amacı ile  bir birlik oluşturmuştur. Bu amaçla bir Sosyal sorumluluk projesi olarak  “Can Dostumuz Kediler”  başlıklı  bir  yarışma  düzenlenecektir. Yarışmaya  Güzel Sanatlar Liseleri  ve lise öğrencileri katılabilecektir.

Teknik: Serbest,  yağlıboya, pastel, guvaş, akrilik, kolaj, karışık teknik v.s.

Boyut: 35x50 cm

 

Son katılım tarihi: 1 Ekim 2014

Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: 7 Ekim 2014

 

Yarışma Jürisi : Devrim Erbil, Süleyman Saim Tekcan, Ergin İnan, Nazan Erkmen, Serap Eyrenci’dir.

 

Ödül: Yarışmada dereceye giren dört öğrenciye ödül olarak Devrim Erbil, Ergin İnan, Süleyman Saim Tekcan ve Fevzi Karakoç’a ait birer özgün baskı eser hediye edilecektir.

Katılım Koşulları:

1.    Yarışma tüm lise öğrencilerine açıktır.

2.    Yarışmaya katılan tasarımların daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.

3.   Yarışmaya gönderilecek eserler 35x 50 cm boyutunda serbest teknik ile oluşturulabilir. (yağlıboya, pastel, guvaş, akrilik, kolaj, karışık teknik v.s.)

4.    Yarışmacılar en fazla üç adet tasarımla yarışmaya katılabilirler.

5. Eserlerin arkasına Katılım Formunu eksiksiz doldurup imzalayarak yapıştırmak zorundadır. Ayrıca gönderilecek zarf içerisine Öğrenci Belgesi de eklenmelidir.

6.    Yarışmaya katılım ücretsizdir, katılım dosyalarının verilen süre içinde adrese ulaştırılması ve gönderi ücretleri katılımcının sorumluluğundadır.

7.    Yarışmaya gönderilen eserlerin, tüm kullanım hakları Doğuş Üniversitesi’ ne aittir. Dereceye giren tasarımlar kurumun tanıtımlarında ve yayınlarında bedelsiz kullanılabileceği gibi yarışma sonuçlarının duyurusu için basın organlarında da eser sahibinin adı ile birlikte kullanılabilir.

8.   Dereceye giremeyen tasarımlar, sonuçların ilan edilmesinden itibaren 1 ay içerisinde teslim edilen adresten geri alınabilir. Bu süre içinde tasarımlarını geri almayan katılımcılar hak iddia edemez.

9.   Sergilenmeye hak kazanan tasarımların katılımcılarına sertifika verilecektir.

10.  Yarışmaya katılan tüm katılımcılar, katılım koşullarını kabul etmiş sayılacaklardır.

11.  Yarışma sonuçları www.dogus.edu.tr sitesinde 6 Ekim 2014 Pazartesi tarihinde duyurulacaktır.

12.  18 yaşından küçük katılımcıların velileri katılım formunu imzalayarak telif hakları hususunda izin vermeleri gerekmektedir.

 

İletişim:  Bora Bayer  0216 544 55 55 /1931

Katılım Formu  için tıklayın.