2017-04-24

57. Alay ve Çanakkale Muharebeleri Resim Bölümü Sergisi

Namık Kemal Üniversitesi 57. Alay Anma Programı kapsamında Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğr. Gör. Mahpeyker YÖNSEL, Resim Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencileriyle birlikte sergi düzenlemektedir.

Resim Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği 57. Alay ve Çanakkale Muharebelerini konu alan bu sergi, tüm yokluklar ve zor koşullarda kazanılan zaferi hafızamızda tekrar canlandırmayı hedeflemiştir. Sıradan bir nesne olarak kullanılan yemek tabakları ana malzeme olarak seçilmiş, üzerine resimler yapılarak cephe gerisinde yiyecek yemek bulamayan askerlere, yaşanan bütün kıtlığa ve yokluğa gönderme yapmak istenmiştir.

Sergi 25 Nisan 2017 Salı günü saat 15:00’te Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Sergi Salonunda açılacaktır.

Sanatseverlere duyurulur.