Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2022-07-29

NKÜ Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Süleymanpaşa Kent Konseyi ve Süleymanpaşa Belediyesi Spor Kulübü Arasında Protokol İmzalandı



 

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, NKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanlığı ve Süleymanpaşa Belediyesi Spor Kulübü Başkanlığı Arasında Protokol imzalandı.

Üniversitemiz Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, NKÜ Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Umut CANLI, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Beste Emre GÜNGÖR, Süleymanpaşa Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ahmet Murat SARILARLI ve Süleymanpaşa Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin ÖZTEKİN katıldı.

İmzalanan protokolün amacının, engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam, etkin ve eşit katılım sağlamak, fiziksel özelliklerini geliştirmek, hareket kabiliyetlerini iyileştirmek, sosyal iletişim özelliklerine katkı sağlamak, var olma heyecanını yaşatmak, geliştirmek, girişimci ruhu oluşturmak, eserlerini özgün bir şekilde sunabilmelerini sağlamak, öz güvenlerini yükseltmek, ekip çalışmasını geliştirmek ve toplumsal yaşamın her alanında daha fazla yer almalarını sağlamak; kadın katılımcılara egzersiz alışkanlığı kazandırmak, vücut kompozisyonlarını düzenlemek, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlamak; 4 – 12 yaş grubundaki çocuklarımızın psikomotor özelliklerini geliştirmek, hareket ve beceri kabiliyetlerini artırmak, özgüvenlerini artırmak ve tüm katılımcıların spora ve güzel sanatlara olan ilgi, bilgi ve sevgilerini artırmak olduğu ifade edildi.