Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
2016-05-10

13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü Etkinliği



 

"Geleneksel Bahar Şenliği & Kitap Günleri Kültür Sanat Etkinlikleri" ve 13 Mayıs “Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” etkinlikleri çerçevesinde; Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Binası Konferans Salonunda 09 Mayıs 2016 tarihinde Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman UZUN tarafından,  “Avrupa Peyzaj Sözleşmesi ve Türkiye'deki Peyzaj Planlama Örnekleri" konulu konferans verilmiştir.

Konferansa Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay ÇAKIR, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Aslı KORKUT ile bölüm öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım göstermiştir.

Doç. Dr. Osman UZUN; seminer kapsamında; Ülkemiz tarafından 20.10.2000 tarihinde imzalanan ve 1 Mart 2004 tarihinde uluslararası platformda yürürlüğe giren Avrupa Peyzaj Sözleşmesi kapsamında; peyzaj planlamanın önemi, gerekçesi, misyonu ve planlamaya yönelik yaklaşımlar hakkında bilgiler vermiştir. Bu kapsamda Türkiye’de yapılan ilk resmi; yerel, ulusal ve bölgesel ölçekte yapılan Peyzaj plan (Konya İli Seydişehir-Bozkır-Ahırlı-Yalıhüyük İlçesi Suğla Gölü Mevkii “Peyzaj  Yönetimi, Koruma Ve Planlama” Projesi, İl Ölçeğinde Peyzaj Karakter Analizi Ve Turizm/Rekreasyon Açısından Değerlendirilmesi  Yeşilırmak Havzası Peyzaj Atlası  (Peyzaj Karakteri, Peyzaj Çeşitliliği Ve Biyoçeşitlilik, Peyzaj Kalitesi, Peyzaj Stratejileri)   Projesi)  örneklerini  içeren detaylı aktarımlarda bulunmuştur.