2016-03-31

Üniversitemizin 10. Yılı Anısına Fidan Dikim Töreni Yapıldı

Üniversitemizin kuruluşunun onuncu yıl anısına Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla Köseilyas Mera Sınırına Bitişik Alanda fidan dikme töreni gerçekleştirildi.

Fidan dikme Töreninde Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay, Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, akademisyenler ile öğrenciler de bulundu.

Fidan dikme etkinliği öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Göreve geldiğimizden itibaren ağaçlandırmaya çok önem verdik. Üniversitemize şimdiye kadar 4 bin ağaç, 11 bin de çalı grubu diktik. İki üç yıl içerisinde yeşilliğiyle güzel bir yerleşkeye sahip olacağız. Ağaçlandırma yapılan bu alanın Tekirdağ’ın nefes aldığı bir bölge olmasını diliyoruz.” dedi.

Üniversitemizin onuncu yılı anısına gerçekleştirilen ağaç dikme töreninde 48 dekar alan üzerine 200 adet çınar, 100 adet kurtbağrı ve 50 adet ıhlamur ağacı toprakla buluşturuldu.