2015-06-04

Üniversitemizde 2014-2015 Yılı Akademik Giysi Giyme Töreni Yapıldı

Üniversitemizde 2014-2015 yılı Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma ile Üniversitemizde Açıktan ve Nakil ile Göreve Başlayan Akademisyenlerin Akademik Cübbe Giyme Töreni Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, senatörler, fakülte dekanları, okul müdürleri ile öğretim üyeleri katıldı.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından Üniversitemizin tanıtım filmi izletildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek açılış konuşmasında,  akademik giysi töreni ve bilim teşvik ödül törenine katılanlara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, “Hep birlikte bir aile olarak üniversitemizi eğitim kalitesiyle, fiziki mekânlarıyla, alt yapısıyla ön sıralara taşımak hepimizin görevidir. İkinci asli görevimiz araştırma yapmaktır. Bizlere düşen görev de bunun alt yapısını hazırlamaktır. Üniversiteleri ön sıralara taşıyacak olan kriter araştırmalarıdır. Daha fazla araştırma ve yayın yaparak, üniversitemizi ön sıralara taşımak durumundayız.”  dedi.

Prof. Dr. Osman Şimşek  “Üniversitemizin bugünlere ulaşmasında emeği geçenleri kutlarken, dereceye giren ve öğretim üyeliğine yükselen akademisyenlerimize başarılarının devamını diliyorum. Geleceğimizin bugünlerden daha anlamlı olmasını temenni ediyorum” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek'in açılış konuşmasının ardından 126 öğretim üyesine binişleri giydirildi.

2014-2015 Yılı Akademik Cübbe Giyme töreni, Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki Üniversitemiz Basın ve Halkla ilişkiler Birimi, Fotoğraf Topluluğu ve Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği (TEFSAD) tarafından hazırlanan Üniversitemiz birimlerini tanıtan ve öğrencilerin kampüsteki yaşamlarından kesitler sunan “Kampüste Yaşam Fotoğraf Sergisi”nin gezilmesi ve günün anısına düzenlenen kokteyl ile son buldu.

2014-2015 Yılı Akademik Giysilerini Giyenleri görmek için tıklayınız.